2.1 Veckoutmaningar

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE
– KOM SÅ FÖRSÖKER VI SPRIDA DEN

Delad glädje pinstagram pin

Delad glädje är dubbel glädje och idag bevisar vi det genom att

fortsätta vårt studiebesök i Tema: Vänlighet med att prata

om att fastna i sin komfortzon och hur svårt det kan vara

att ta sig ur den och komma igång med en ny vana eller rutin.

Speciellt om det nya innebär att man måste våga ge sig ut

tunn is och prata med såväl familj, vänner och bekanta som

med vilt främmande människor på ett nytt, och ofta

väldigt ovant, vis. Tycker du att det låter det bekant?

Då är det framför allt dig jag riktar mig till nu.

IBLAND ÄR DET SVÅRT ATT KOMMA IGÅNG

Idag ska vi ta oss an den tredje av sju artiklar i Tema: vänlighet. Om du är ny här (välkommen!) kanske du har missat de första två artiklarna i serien? Då föreslår jag att du börjar med att läsa om hur goda gärningar kan hjälpa mot smärta och stress och 50 goda gärningar du kan göra idag. Det kan vara lättare att hänga med i den här artikeln om du varit med från början. 

Oavsett när du hittade hit, och hur många av mina artiklar du har läst, hoppas jag att du hittar något som intresserar dig i dessa texter. Och att det kanske kan inspirera dig att anta min veckolånga vänlighetsutmaning som jag introducerar i slutet av vår temavecka. Men nu tycker jag att vi sätter igång med dagens inlägg. Följ med så berättar jag mer om vad du kan göra för att komma igång med din nya vana, eller vardagsrutin.

Tydliggörande: Vissa länkar här på bloggen är så kallade affiliate links och om du väljer att köpa produkter genom dem får jag en viss ersättning för det. Om du vill veta mer om hur dessa länkar fungerar och varför jag har valt att använda dem kan du klicka här.

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE

Delad glädje är dubbel glädje: Två små barn, de ser ut att vara tre år ungefär, sitter på en parkbänk och äter glass. De har varsin stor strut, men det ena barnet håller fram sin glass så att det andra barnet får slicka på den.

Vad håller dig tillbaka?

Vad håller dig tillbaka: Vi ser ett par fötter i grå converse-skor som står i en sluten cirkel ritad på asfalten. Inuti cirkeln, precis framför tårna, står det comfort zone. Utanför cirkeln är det tre stora frågetecken.

ATT VÅGA LÄMNA KOMFORTZONEN

Våga lämna komfortzonen: Cirkeln kring komfortzonen är inte längre sluten. Den är kvar, men det finns små öppningar i den nu. Vi ser fotavtryck som är på väg mot en annan cirkel sammansatt av stjärnor i olika färger. Det är ingen riktigt rund och välordnad cirkel, för stjärnorna verkar ligga lite som de vill. I mitten av denna nya cirkel står det "Where the magic happens." Där magin händer.

PSSST!

Evalena Styf
M/S Resilience

VAD KUL ATT DU ÄR HÄR! VAD VILL DU GÖRA NU?

DAGENS FRÅGA?

HJÄLPA TILL?

Vill hjälpa Växthuset nå ut till fler läsare kan du dela och gilla inlägg på pinterest, sociala medier och/eller i andra sammanhang. Tagga mig gärna när du gör det, så jag får möjlighet att tacka för hjälpen.

Kom ihåg att dela antingen med en länk tillbaka till sidan (det finns knappar för det överst på sidan). Använder du någon av mina texter i andra sammanhang lägger du till en källhänvisning som innehåller författarnamn, titel samt var och när det publicerades.

Det kan till exempel se ut så här:

Styf, Evalena. 2020. Namn på blogginlägget. Växthuset. [Blogg] 1 januari. http://frkstyf.com/ÅÅÅÅ/MM/DD/namn-pa-inlagget/ (Hämtad YYYY-MM-DD).

Du kan även hjälpa Växthuset genom att följa mig på sociala medier och gilla-dela-kommentera när jag postar något nytt.

För närvarande kan du hitta Växthuset på facebookpå instagram och på twitter. På pinterest har jag bara ett konto på engelska, men där finns även så kallade boards där jag lägger upp en ny pin för varje nytt blogginlägg på svenska. Här hittar du min coachingrelaterade pinterest; men jag har också en hel massa spännande samlingar med allt från matlagning och hemmafixartips till resmål och språkråd på Evalenas pinterest.

Månadsmailet rullar igång i början av 2021, men du kan prenumerera redan nu om du vill vara säker på att inte missa något. Alla som prenumerar innan nyhetsbrevets början kommer att få en liten present eller två efter att första månadsmailet skickats ut.

Som blivande proffsbloggare tar jag mer än gärna emot all hjälp jag kan få, och det jag behöver mest av allt just nu är hjälp att utvidga min läsekrets. Jag vet att det kan vara svårt att få följare att följa med från gratisportalerna till en privat domän, men med din hjälp kanske vi kan locka hit tillräckligt många för att google och de andra sökmotorerna ska börja känna igen mig.

Om du läser, delar, gillar, kommenterar, följer och prenumererar blir jag galet glad och tacksam. Då jobbar jag bättre och det blir många fler blogginlägg skrivna. Bra va? =)

LÄSA MER?

50 GODA GÄRNINGAR: SPRID GLÄDJE OCH VÄLBEFINNANDE
KAN GODA GÄRNINGAR HJÄLPA MOT SMÄRTA OCH STRESS?
MEN HAR DU SETT PÅ GRÖNE? NU ÄR DET ALLT BRA NÄRA DU!