2.1 Veckoutmaningar

SÅ BLIR DU BÄSTIS MED DIG SJÄLV:
13 SMÅ STEG UT UR KOMFORTZONEN

13 små steg ut ur komfortzonen, pinterest pin

Så blir du bästis med dig själv: Idag ska vi prata om hur en blir sin

egen bästis och om 13 små steg som tar dig ut ur komfortzonen

som håller dig tillbaka. Du vet det där stället vi pratade om förra

veckan där många av oss fastnar. Nu ska vi,  framför allt, fokusera

små goda gärningar och vänlighetsgester som kan hjälpa

dig att bli en bättre vän och medmänniska. Till dig själv.

Du är ju trots allt den enda människan du kommer

att leva ihop med i hela ditt liv…

SÅ BLIR DU DIN EGEN BÄSTIS

Välkommen till dag fyra av sju i artikelserien på temat vänlighet. I vanlig ordning vill jag dock börja med att rikta mig till dig som är ny här (ni andra kan glatt fortsätta vidare till nästa stycke): Välkommen till Växthuset! Detta är min blogg där jag (Evalena)  skriver om personlig och professionell utvecklig. Eftersom detta är del fyra av sju, kan det kanske vara en bra idé att börja från början och läsa ikapp. Om det är bågot som tilltalar dig kommer länkar till de tidigare inläggen här: Vi började med att läsa om hur goda gärningar kan hjälpa mot smärta och stress och följde upp med 50 goda gärningar du kan göra idag. Efter det diskuterade vi hur delad glädje är dubbel glädje och vad vi skulle kunna göra för att sprida den glädjen vidare.

Till dig som läser, oavsett om du just hittat hit eller tillhör min trogna läsekrets, vill jag säga att jag hoppas du hittar något som intresserar dig i dessa texter. Och att det kanske kan inspirera dig att anta min veckolånga vänlighetsutmaning som jag introducerar i slutet av den här temaveckan. Har du särskilda önskemål om ämnen du skulle vilja se att jag skriver om får du gärna lämna ett litet meddelande om detta i kommentarsfältet här under, e-mail eller via någon av mina sociala mediekonton.

Sådärja! Nu när jag hälsat dig välkommen tycker jag att vi sätter igång med dagens inlägg. Följ med mig in i salongen så berättar jag mer om de 13 små steg du kan ta för att lämna komfortzonen bakom dig för gott och börja leva ett gladare och vänligare liv.

Tydliggörande: Vissa länkar här på bloggen är så kallade affiliate links och om du väljer att köpa produkter genom dem får jag en viss ersättning för det. Om du vill veta mer om hur dessa länkar fungerar och varför jag har valt att använda dem kan du klicka här.

HAR DU (HAFT) EN riktigt DÅLIG DAG?

Har du haft en dålig dag: en katt badas och ser riktigt sur ut. Den är blöt och har skum på öron och tassar

Ta en paus och lugna dig

BOKA IN ELLER PLANERA EN BELÖNING

FIRA FRAMGÅNGAR OCH RÄKNA VÄLSIGNELSER

EGENTID I FÖREBYGGANDE SYFTE

HAR DU EN SKEV SJÄLVBILD?

Har du en skev självbild: En kvinna ser sig i spegeln och i spegelbilden är hennes näsa mycket större

BESTÄM DIG FÖR ATT VARA SNÄLL

LE OCH SÄG SNÄLLA SAKER

UNNA DIG OCH SATSA MER PÅ SJÄLVOMSORG

SLUTA ATT DÖMA

ÄR DU FÖR HÅRD MOT DIG SJÄLV?

Är du för hård mot dig själv: en man med badhandduken knuten som en turban runt huvudet torkar skägget med hårtork. Han ser ut att ta hand om sig själv.

FÖRLÅTELSE

MEDKÄNSLA

NÅGON ATT PRATA MED

SJÄLVRESPEKT

BLI DIN EGEN BÄSTIS

PSSST!

Evalena Styf
M/S Resilience

VAD KUL ATT DU ÄR HÄR! VAD VILL DU GÖRA NU?

VILL DU PRATA?

VILL DU HJÄLPA TILL?

Vill hjälpa Växthuset nå ut till fler läsare kan du dela och gilla inlägg på pinterest, sociala medier och/eller i andra sammanhang. Tagga mig gärna när du gör det, så jag får möjlighet att tacka för hjälpen.

Kom ihåg att dela antingen med en länk tillbaka till sidan (det finns knappar för det överst på sidan). Använder du någon av mina texter i andra sammanhang lägger du till en källhänvisning som innehåller författarnamn, titel samt var och när det publicerades.

Det kan till exempel se ut så här:

Styf, Evalena. 2020. Namn på blogginlägget. Växthuset. [Blogg] 1 januari. http://frkstyf.com/ÅÅÅÅ/MM/DD/namn-pa-inlagget/ (Hämtad YYYY-MM-DD).

Du kan även hjälpa Växthuset genom att följa mig på sociala medier och gilla-dela-kommentera när jag postar något nytt.

För närvarande kan du hitta Växthuset på facebookpå instagram och på twitter. På pinterest har jag bara ett konto på engelska, men där finns även så kallade boards där jag lägger upp en ny pin för varje nytt blogginlägg på svenska. Här hittar du min coachingrelaterade pinterest; men jag har också en hel massa spännande samlingar med allt från matlagning och hemmafixartips till resmål och språkråd på Evalenas pinterest.

Månadsmailet rullar igång i början av 2021, men du kan prenumerera redan nu om du vill vara säker på att inte missa något. Alla som prenumerar innan nyhetsbrevets början kommer att få en liten present eller två efter att första månadsmailet skickats ut.

Som blivande proffsbloggare tar jag mer än gärna emot all hjälp jag kan få, och det jag behöver mest av allt just nu är hjälp att utvidga min läsekrets. Jag vet att det kan vara svårt att få följare att följa med från gratisportalerna till en privat domän, men med din hjälp kanske vi kan locka hit tillräckligt många för att google och de andra sökmotorerna ska börja känna igen mig.

Om du läser, delar, gillar, kommenterar, följer och prenumererar blir jag galet glad och tacksam. Då jobbar jag bättre och det blir många fler blogginlägg skrivna. Bra va? =)

VILL DU LÄSA MER?

Delad glädje är dubbel glädje: Fyra guldhjärtan bildar en cirkel på en blå bakgrund. I hjärtana står orden vänlighet, omsorg, uppskattning och tacksamhet.
DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE – KOM SÅ FÖRSÖKER VI SPRIDA DEN
50 goda gärningar: Ordet kindness är upplyst i en i övrigt mörk ordbok
50 GODA GÄRNINGAR: SPRID GLÄDJE OCH VÄLBEFINNANDE
En god gärning, om än aldrig så liten, är aldrig bortkastad.
KAN GODA GÄRNINGAR HJÄLPA MOT SMÄRTA OCH STRESS?