Om Argbiggan

Hej!

Vad kul att du tittade in, men jag hinner tyvärr inte bjuda på fika idag.

Storstädning pågår av såväl dator (jag har uppgraderat till Windows 10) som webbplatser, men tids nog ska det väl bli lite mer ordning och reda här. Jag hamstrar ord, bilder och minnen och skriver så gott som dagligen ner små anteckningar som jag tänker mig ska bli till bloggposter och annat. Men det är det där med uppladdandet som tar en sådan förbenad tid för mig.

För det första har jag en kropp som helst inte gör någonting alls utan att bråka. Mitt immunsystem har bestämt sig för att försöka käka upp mig inifrån och ut, och det tuggar energiskt i sig så mycket ledvävnad och andra mjukdelar det bara kan vareviga dag. Jag lever med kronisk värk och får feber så fort jag anstränger mig det minsta lilla. När kroppen är sjuk behöver man sova mer så att den får chansen att hämta sig och fixa det som fel. Därför sover jag ungefär som en nyfödd mest hela tiden. Och det blir förfärligt lite gjort.

För det andra lider jag av en näst intill sjuklig prestationsångest och tycker att allt jag gör är skit. Jag älskar att skriva och skapa. Jag älskar att ställa ut och visa upp. Men jag mår rent fysiskt illa av tanken på att någon ska ta mitt arbete, det som jag omsorgsfullt skapat i kärlek, och missförstå det. Förvanska, förringa eller förfula. Och så slutar det med att jag sitter med en färdigskriven text som jag inte kan förmå mig att publicera.

Men nu ska vi inte gräva ner oss i vare sig ledbrutenhet eller scenskräck, utan istället fokusera på det som trots allt betyder något när allt kommer omkring. Kanske kan du fixa fram fikat själv så bjuder jag på en berättelse eller två under tiden.

Må så gott min vän och ta väl hand om dig själv och de dina.

Kram, Evalena

No Comments

 • Jessika Devert

  Hej!
  Jag är journalist i Sverige som ska skriva en artikel om AS (Bechterews) och att vara gravid (det brukar bli bättre då, har jag hört) och jag hittade dig på nätet och undrade om du vore rätt?
  Det jag skulle vilja göra är en kortare intervju om hur det är att leva med sjukdomen och då specifikt hur det är under graviditet och efter. En bild behövs också förstås.
  Är detta något du känner igen (graviditeten alltså) och skulle du vilja vara med? Det kommer att publiceras på nätet för Aftonbladets websajt “värk”.

  Vad tror du?
  Hälsningar
  Jessika Devert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *