Om Evalena

Efter 25 år som amatörbloggare på olika gratisportaler bestämde Evalena Styf sig för att satsa på att bli proffs. Planen var enkel: Hon skulle försöka samla ihop alla sina texter från mer än 40 års (!) skrivande och tapetsera en hel vägg med dem. Det var ett intressant projekt, men det skulle snart visa sig vara en omöjlighet. En enda vägg kan inte bära tusentals texter. Men om du tror att detta var dödsstöten för hennes dröm, då känner du inte Evalena.

M/S Resilience, fantasipiratskeppet där allt får plas, allt är möjligt och alla kan få vara med, föddes ur ett liv i spillror. Från sin sängkammare på kommandobryggan sorterar nu Evalena sina texter, redigerar dem och bestämmer var och när de ska publiceras. Innehållet är till stor del inriktat på personlig och professionell utveckling, hur man förverkligar sina drömmar och hur man kan finna vägar att fortsätta leva, och älska, när allt verkar hopplöst.

Ur det stormiga hav som är hennes liv fiskar hon upp ett brett utbud av ämnen, minnen och berättelser. Hon kryddar dem med omsorg, tillagar dem med sin kärlek till det skrivna ordet och serverar dem på de olika bloggar som tillsammans utgör det imaginära skepp som bär namnet på ett av Evalenas främsta karaktärsdrag. Resilience.